#FILLTHEWORLDWITHMUSIC MED FLEMMING BO JENSEN

X-Series fotograf Flemming Bo Jensen har lavet en fotoserie, der forener nogle af de bedste ting fra FUJIFILM’s verden. Flotte autentiske fotos fra koncerter og musikarrangementer taget med X-series kameraer printet på instax SHARE SP-3. #FILLTHEWORLDWITHMUSIC!

Flemming Bo Jensen er professionel musik fotograf, men beskriver først og fremmest sig selv som dedikeret fan af musik og især elektronisk musik. Flemming Bo indfanger musikverdens specielle magi. Da han var barn, drømte han om at stå på scenen selv – lige i centrum af scenen. Nu er det Flemmings kamera, som peger direkte mod scenen, og nu indfanger han igennem sine linser den fantastiske verden, som musikken kan tilbyde. Flemming Bo Jensen dokumenterer musik og musikoplevelser igennem fotos.

Se hans flotte fotos her, og læs hans gode råd til, hvordan man tager fotos, der fanger musikken.

Niels Brandt fra The Minds of 99. Vega, 2018

Untitled design (23)

Jeg er kæmpe fan af The Minds of 99, og jeg har fotograferet dem mange gange i over to år nu. I slutningen af december 2018 var jeg med Minds-gutterne på Store Vega på to ud af deres fire udsolgte koncerter. Det er min absolutte yndlingssituation, et band jeg kender og elsker, og som stoler på mig, så jeg har fuld adgang til at være med på scenen. Det giver mig mulighed for at lave billeder som dette, hvor jeg kan få den vinkel, som Niels Brandt har til de 1500 fans i Store Vega. Tricket er så blot at være tålmodig og vente på det helt definitive klimaks, hvor publikum har telefoner i vejret, og Niels reagerer på sangen og publikum.

Publikum til CV Jørgensen, Roskilde Festival 2018

FlemmingBoJensen-Instax-Picture-03

Jeg fortæller altid til mine foredrag om musik-fotografering, at noget af det vigtigste, man bør huske som musik fotograf, er at vende sig om! Vi har som fotografer til en koncert den store ære at stå foran de største musikfans i verden! Specielt til kæmpe festivaler som Roskilde, så har den forreste række stået i kø meget længe for at være forrest. Den musikglæde og energi, som disse fans udstråler, er ren magi, og den bliver vi som koncertfotografer vidner til. Så vend dig om og fotografer fans’ene! I dette billede er det vidunderlige fans til CV Jørgensen til Roskilde Festival.

MØ, Roskilde Festival 2016

Untitled design (25)

Jeg stillede mig i kø til foto-pittet foran Orange Scene 90 minutter for at sikre mig, at jeg kom allerforrest og dermed kunne stå helt op af scenen. På den måde kan jeg lave dette billede, hvor jeg kan få både MØ og publikum med, og den forbindelse er enorm vigtig for mig. Man skal kunne se miljøet, ellers kunne det jo nærmest være et billede af MØ i et foto-studie. Vi har kun 3 numre, hvor vi må fotografere, så det er heldigt, at MØ sætter sig ned lige ved siden af mig, og jeg nu kan få det ikoniske MØ billede, jeg har håbet på. Hestehalen fortæller, at det er MØ, uden at man overhovedet behøver at se hendes ansigt, og så venter jeg blot på, at der kommer en bevægelse og følelse i billedet, og så har jeg mit foto.

Flemming Bo Jensen har arbejdet som professional musik fotograf siden 2012 og har været official FUJIFILM X-fotograf ambassadør siden 2013. Flemming Bo Jensen er også officiel Red Bull fotograf. Som FUJIFILM X-fotograf har Flemming Bo fotograferet hundredvis af artister og koncerter for klienter såsom Red Bull Music, Roskilde Festival og The Minds of 99. Han vandt Årets Musikfoto, Årets Live foto og Årets publikumsfoto 2018 i GAFFA magasinet.

Derudover holder Flemming Bo Jensen mange foredrag om musikfotografering og har også skrevet e-bogen Get in The Loop – How to make great music images.

Se og læs herunder hvordan Flemming Bo Jensen har fanget en række fantastiske billeder fra diverse musikarrangementer med et FUJIFILM X-T3 kamera og printet dem ud på instax SHARE SP-3.

Instax og musikken

Jeg elsker fysiske billeder på print og har lavet mange prints og udgivet flere bøger. Men jeg har aldrig rigtigt overvejet at bruge Instax – Instant Photography. Det er ikke muligt for mig at bruge et Instax kamera under koncerterne, og først da jeg lige blev mindet om, at der også findes en instax-printer, blev jeg interesseret. Jeg elsker nemlig at gå rundt med fysiske eksemplarer på mit arbejde i min taske.

FlemmingBoJensen-Instax-Extra-7
#Filltheworldwithmusic med instax

Der er ikke noget bedre, backstage eller på kontoret, end at række folk et fysisk print eller et magasin, som folk kan bladre og kigge i. Her kan instax SHARE SP-3 printeren virkelig noget, for instax prints er jo skabte til at rode rundt i tasken og dernæst blive givet væk til bandet, fans, management og lignende.

Jeg fandt nogle af mine favoritter, alle skudt med Fujifilm X-kameraer, fra min portfolio i Adobe Lightroom og eksportede jpeg filer til min Google Drive konto. Derfra var det nemt på min telefon at hente billedet og printe via Fujifilm Share app’en. Faktisk kan man også printe fra X-kameraerne og direkte på instax SHARE-printerne (både SP-3 og SP-2).

Jeg lavede en masse test-print for at lære, hvad der virker bedst. Instax printet har sin egen kvalitet og charme, og det gør, at det virker bedst at have et simpelt motiv på billedet. Jeg har syntes, at de bedste billeder med instax er fotos, hvor motivet og linjerne i billedet er simpelt og stærkt.

Mit stuegulv blev hurtigt fyldt af en masse print. Nu kom den sjove del med at rode rundt i billeder og finde mine favoritter til denne artikel og til at have med i min kamerataske! Man kan lave nok så meget digital organisering og redigering på sin computer, men intet slår at rode rundt på gulvet med en masse fysiske print. Først her afsløres det, hvilke billeder der virkelig virker.

Jeg fandt frem til en portfolio af 16 billeder, som virkede virkelig stærkt i det lille instax print. Ja, og så kørte jeg da også lige 10 prints ud af The Minds of 99, som jeg har tænkt mig at give til bandet, næste gang vi ses.

Der er en særlig tiltrækning ved at håndtere instax-prints, i disse digitale tider er det noget helt særligt at have et fysisk billede, man kan føle og studere. Jeg er helt sikkert på, at mange, jeg viser disse print til, vil sige “hvor fedt, må jeg få det?”, og dertil vil jeg selvfølgelig bare sige “Ja klart! Jeg kan jo heldigvis lave flere på min instax-printer!”

Læs mere om Flemming Bo Jensen på hans hjemmeside flemmingbojensen.com,
eller følg ham på Instagram @flemming.bo.jensen eller Facebook @flemmingbojensen.


Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Pris
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Attributes
 • Custom fields
Sammenlign